Ernst & Young Dansk Breeders' Cup lørdag d. 31. maj

Publ. 2. juni 2008 af ok@davincico.dk

Kirsten Juncher i vindercirklen med Da Vinci efter dens 2. plads i Dansk Breeders Cup - 2008

Kirsten Merete Juncher, mangeårig hesteejer, kan i dag glæde sig over, at hun i 2006 faldt for Da Vinci. Kirsten danner her fælles fodslag med Sannie Springer fra Stald Bent Olsen og Da Vinci. Foto: Ole Henrik

Da Vinci fløj de sidste 400 m

Ernst & Young Dansk Breeders Cup 2008 forløb alt andet end efter bogen. De ’nominerede’ heste, bortset fra Premier Cru, forblev udenfor vindercirklen. Da Vinci, seatet som nr. 6, kom ind på en flot 2. plads i tiden 1.47.4 sek., - 1/10 sek. efter vinderen Premier Cru.. Da Vinci’s ene staldkammerat Amazing Vibe indtog 3. pladsen, mens den anden Kronhjort denne gang blev slået.

Op til løbet og efter

I Davinci & Co. synes vi, at hesten har gjort det fortræffeligt. Vi satsede på at komme med i Breeders Cup, som er det det højest betalte løb for 4-årige heste i Danmark med en præmiesum på 400.000 kr. Det kom vi.

I ugen op til løbsdagen kredsede vores tanker om hvordan det ville gå. Øjeblikke af vanvid placerede den som nummer ét, skiftevis afløst af tvivl og usikkerhed om den blev placeret blandt de bedste. Fra præsentationen i paddocken og til løbet er i gang er der ingen harmoni imellem drømme og realiteter. Man står der, og er uhyre følsom, med værdigheden som nærmeste ven. Fiasko eller succes må ikke være drivkraften, også selv om der står 200.000 kr på spil til vinderen.

Løbet

Da Vinci kom flot ud af startboksen med jockey Manuel Martinez i sadlen. Løbet blev redet i et højt tempo. Løbsreferent Dennis Madsen satte navn på en lang række deltagere. På intet tidspunkt op til opløbssvinget formede hans læber lyden af et lille Da …, lige præcis det ord, vi sukkede efter at høre, efterfulgt af et Vinci. Følelser og fornuft er på speed. Man vil kun høre og se hvad man selv tror! Så forvandler scenen sig, og deltagernes roller byttes om. Derefter går alt så hurtigt. Som en flodbølge ruller feltet ind. Da Vinci er med helt fremme, og slutter som nr. 2 med en præmiesum på 100.000 kr.

Jamen, behøver vi at fortælle, at vi er ovenud lykkelige for hestens præstation, og sender vores lykønskninger videre til Stald Bent Olsen, opdrætter dyrlæge Berner Olsen fra Kallehavegaard og til Stutteri Hjælmsbjerg.dk hvor Da Vinci's far Itsabrahama lever et landliggerliv som avlshest.

Jockey Manuel Martinez før løbet

Manuel Martinez rider Da Vinci til en 2. plads


Dagen før løbet

Lørdag kl. 16.15, om alt går vel, skal Da Vinci stå sin helt store styrkeprøve med jockey Manuel Martinez i sadlen i Ernest & Young Dansk Breeders' Cup 2008. Distancen er 1800 m. I alt deltager 11 heste. Favoritværdigheden deles mellem Kronhjort fra stald Bent Olsen og Ilo fra stald Wido Neuroth, Oslo. Læs mere om lørdagens store begivenhed på Klampenborg Galopbanes hjemmeside. For yderligere information: følg med i begivenhederne på galopsport.dk

.
Paddocken, Klampenborg Galopbane, maj 2008

Ventetiden kan fordrives på mange måder. Foto: Ole Henrik