Dårlige odds, godt resultat

Tekst af Ole Henrik Sørensen. Maj 2009.

Michaela med Da Vinci efter løbet

Michaela med Da Vinci efter løb og brusebad, på vej i hver sin retning.

Da Vinci i Otto Scavenius Handicap 3. maj 2009

Skepsis stod skrevet hen over panden på os, da vi for første gang i år mødte Da Vinci i paddocken. Dens løb lovede ikke godt. Hesten svedte op, langt mere end normalt. Et dårligt tegn. Den kendsgerning, kombineret med usle odds, det ringeste i totalisatoren og på Dantoto, sled på øjeblikket.

Da vi lidt senere tog plads foran Højen, og ventede på startsignal, registrerede vi i det fjerne Da Vinci's hoved gå op og ned som på en totakt motor. Endnu et tegn på at hesten mentalt var helt oppe at køre. Man tænker, den slider sig selv op, inden den får en chance for at bevise, hvad den kan. Dertil kom, at den af alle otte deltagere kom sidst ud af startboksen.

Trængsel omkring hest og rytter

Trængsel omkring hest og rytter

Løbet

Den lille, røde klat i det fjerne i skikkelse af Kirsten Junchers farver, skilte sig tydeligt ud som den sidste i løbet. Også bekræftet af kommentatoren. Sådan forholdt det sig helt frem til opløbssvinget. Her samlede feltet sig, og Da Vinci var iblandt. Jamen dog, er det muligt, tænker man. Sekunder efter er den på speakerens læber, snart som den førende, dog for i sidste sekund at blive slået af Perfectionist fra Århus og svenske Just nu. Da Vinci slog til og med sin egen rekord på 1600m på Klampenborg i tiden 1,36,7. Og det på en bane, hård som sten efter mange dage med få dråber regn.

Nicolaj Stott med Da Vinci tæt på målstregen

Nicolaj Stott med Da Vinci yderst til højre kort før mål. Foto: US Photo

Vinderinstinkt

Sådan et løb er af en karat, man altid vil huske. Normalt klarer Da Vinci sig rigtig godt, men sæson 2008 sluttede halvsløjt efter en stor sommer. Vinderinstinktet er ikke kun et anliggende, hesten kan tale med om. Dens nærmeste, de tobenede, er allierede partnere. Udover at opnå en 3. plads, er vi stolte over dens præstation, især set i lyset af alle de hestekræfter, den forbrugte inden start. Se resultater fra løbet.

To krigere vender hjem i god behold

To krigere vender hjem i god behold