Karakterbog


Første vurdering af Da Vinci fra stalden februar 2007

Da Vinci februar 2007

Tekst: Bent Olsen. Foto: webartist.dk

"Den næste hest vi her vil præsentere er den 3 årige vallak Da Vinci. Han løb 3 gange i fjor. I hans debut var han godkendt nr. 3 til den positivt omtalte Lexmark, hvorefter han vandt sit maidenløb ganske enkelt. Han sluttede sæsonen af med at løbe udenfor præmierækken i auktionsløbet, hvor han ikke fungerede optimalt. Han begyndte at vokse meget efter hans sejr, så efter auktionsløbet valgte vi at give ham tid til at udvikle sig.

Han er efter Itsabrahma og er 4. afkom efter den Fawzia Stakes vindene hoppe Il-X. Hun har lavet supersprinteren Norwegian Sun, samt hans to helsøskende Mamazita og Friends Forever. Friends Forever løb anden i Derby Trial Stakes og har gjort sig fint over distancen.

Da Vinci er blevet en stor og stærk hest hen over vinteren. Han har altid været en fornuftig og nem hest at arbejde med. Han er en spændende 3 års, som vi ser frem til sæsonen 2007 med.

Da Vinci gjorde et godt indtryk som 2 års, hvis man ser bort fra auktionsløbet. Han sluttede sæsonen med et lidt lavt handicap på 68, men han må ud til foråret og vise sit rigtige værd. Han er en dejlig type, som gør sit daglige arbejde godt. Han er bestemt et klassisk håb for sæsonen".

Kilde: Galoptræner Bent Olsen

I øvrigt

Lørdag den 17. februar:

Da Vinci cantrede (langsom galop) 1½ omgang på banen i fin stil.

Søndag den 4. marts:

Da Vinci travede 2 omgange på træningsbanen, hvorefter han cantrede en omgang i frisk tempo. Hesten får bedre og bedre balance og er i løbet af vinteren blevet meget stærkere - han springer virkelig igennem i galoppen nu.