Månedens emne

Læs månedens emne her


Co.

Vi er otte personer i Da Vinci og Co. med forskellig baggrund, såvel socialt som kulturelt. Aldersmæssigt fra helt ung til ældre. Siden foreningens start i efteråret 2006 er vi mødtes jævnligt med det fælles formål at ha’ det rart sammen, lære hinanden bedre at kende, og blive klogere på hinanden og galoppen.

Fællesnævneren samler sig i rusen i de oplevelser som sporten tilbyder – spænding og venskab på kryds og tværs. Sejre og skuffelser hører fremtiden til.

Flere af os kommer jævnligt i stalden, dels for at se til hesten, dels for at hilse på Bent Olsen, træneren. Indtil videre har han kun godt at sige om Da Vinci. Vi opdaterer løbende resultater på Da Vinci's egen side

Bent Olsen

Galoptræner Bent Olsen

En helt central person i Da Vinci og Co. er hestens træner Bent Olsen, som også var den, der fandt Da Vinci og købte den på Dansk Galop’s Åringsauktion i september 2005. Vi skal understrege, at han ikke er en del af konsortiet, men med her fordi han er så vigtig en del af ”familien”.

Bent Olsen fortæller her hvordan han kom ind i galopsporten:

- Dengang i Nordjylland red man langt for at komme til stævner og jeg drog af sted på min pony med sammenrullet telt bagpå, til bl.a. Aså og Pandrup for at deltage i de lokale væddeløbsarrangementer.

Ved et af disse stævner blev det et forfærdeligt regnvejr, og da der var langt hjem tilbød Preben Ifversen, som boede i nærheden, at Bent kunne tage med ham hjem. Da Preben og hans kone havde fuldblodsstutteri i Dorf ved Dronninglund blev jeg her introduceret til galopsporten og han var straks solgt. Det varede da også hele tre uger, inden Bents mor så ham igen.

Efter i 1968 at have taget amatørrytter og -træner licens red Bent amatørløb for bl.a. Preben og vandt fire løb i træk med hoppen Mayflower. Senere blev det til mange andre løb, inden Bent i 1990 startede som professionel galoptræner. I den professionelle karriere er det også blevet til et utal af sejre. Læs mere på Bent Olsen’s hjemmeside.

Bent går meget op i at både heste og hesteejere har det godt i hans stald, og han er en glad initiativtager til de sociale sammenkomster vi har i stalden - der er altid kaffe på kanden og tid til en sludder når man kommer forbi.

Kirsten Juncher

Kirsten Juncher

Kirsten Juncher skriver: efter selv at have redet i mange år og deltaget i vidt forskellige hestearrangementer, bl.a. også på Klampenborg Galopbane, købte jeg min første fuldblodshest i 1980 og allerede året efter blev det til en til. Denne gang en åring, som jeg erhvervede hos Preben Ifversen, samme sted hvor Bent Olsen fik sin introduktion til sporten. Pudsigt nok var min røde hingst ”Jens Lyn” et barnebarn af hoppen Mayflower - den selvsamme, som Bent vandt amatørløb med. Efterfølgende er det blevet til adskillige væddeløbsheste, som har været i træning på Klampenborg Galopbane. Sideløbende med galophestene har jeg hele tiden haft rideheste, både pensionerede væddeløbere og adskillige halvblodsheste.

Udover at være hesteejer har jeg været ansat i sekretariatet på Klampenborg Galopbane, været forretningsfører hos en træner gennem mange år og hjulpet i stalde og rejst med hestene. Endelig har jeg gennem årene været initiativtager og forretningsfører for flere konsortier indenfor galopsporten, så alt i alt må man sige, at min viden spænder vidt. Rent professionelt er jeg cand.mag. i dansk og teatervidenskab med vægt på scenografi og historisk metode. Efterfølgende har jeg taget en regnskabsmæssig uddannelse. Denne kombination har medført en række administrative jobs.

Bente Juncher

Bente Juncher

Bente Juncher skriver: da min datter i en ung alder startede sin ridekarriere hos kongelig berider Gredsted på Christiansborg Slot stod jeg mange lørdage og så på. Her talte jeg tit med fagfolk fra De kgl. Stalde, og hesteinteressen blev langsomt vakt.

Med min baggrund i et naturvidenskabeligt miljø blev jeg fascineret af hestenes karakteregenskaber, deres udvikling og gener, og jeg læste mange bøger om både heste og ridekunst, selvom jeg aldrig selv har siddet på en hest. Gennem årene fulgte jeg min datters heste tæt, så det var ikke fjernt for mig at gå ind i galopsporten, da chancen bød sig i 1990 – først sammen med min daværende træner og senere både alene og i et familieforetagende.

Der har været mange gode oplevelser forbundet med den lange række af fine dyr jeg har ejet, men det allerbedste er på løbsdage, at mødes med min familie til frokost ved vor faste bord i Hovedrestauranten på Klampenborg Galopbane – galopsporten er rammen om begivenheder, som man kan være fælles om på tværs af generationer, hvilket for mig er meget værdifuldt og noget vi skal værne om.

Stine Juncher

Stine Louise Juncher

KirStineJuncher skriver: Som henholdsvis datter og barnebarn af ejere af væddeløbsheste, har det kun været naturligt, at jeg kom ind i sporten. Jeg var da heller ikke ret gammel, da jeg havde min første væddeløbshest, Red Rose, sammen med min mormor, og siden har jeg været partejer på en lang række dejlige heste. Ved siden af min egen ridekarriere på pony og hest har jeg i en del år hjulpet lidt til i et par stalde og redet ud i morgentræning.

Gennem de senere år har jeg dog kun redet lidt på min gamle ridehest for hyggens skyld og hovedsagelig koncentreret mig om min uddannelse til arkæolog (Forhistorisk Arkæologi). Jeg er godt i gang med uddannelsen, og jeg bestod bachelorgraden i sommeren 2007, herefter fortsætter jeg på overbygningen. På studiet kan jeg heller ikke lade være med at beskæftige mig med heste - både knogler, vogne og rideudstyr fra både bronzealder, jernalder og vikingetid. Ved siden af studiet arbejder jeg på ”Forsvarshistorisk Museum / Tøjhusmuseet” med bl.a. registrering af genstande – herunder igen rideudstyr.
Ole Henrik Sørensen

Ole Henrik Sørensenr

Ole Henrik Sørensen fortæller: - da jeg første gang satte mine ben på Klampenborg Galopbane var det hverken af lyst eller af nysgerrighed. Jeg var inviteret af gode venner til en god frokost med efterfølgende Derby. Jeg kom tæt på en verden, jeg stort set kun kendte fra avisspalter og ugeblade. Det blev en stor dag. Damer med hatte udgjorde et forsvindende mindretal. Guld og glimmer var der kun lidt af. Der var derimod mange festklædte gæster, deriblandt også mange børnefamilier, og det dengang nyforelskede kronprinsepar.

I min vildeste fantasi havde jeg aldrig forestillet mig, at jeg selv skulle blive en del af galopmiljøet. Men sådan er det blevet, takket være min part i Da Vinci. Jeg er et godt eksempel på et menneske, der bare kommer ind ude fra. Er lønmodtager i det offentlige, og har læst litteraturvidenskab på Københavns Universitet.

Foruden galop interesser jeg mig for moderne kunst, som jeg også samler på.


Jan Bökman

Jan Bökman

Jan Bökman var gennem mange år chef for Totalisatoren på Jägersro Galopbane udenfor Malmø. Samtidig var han i slutningen af 1980erne en vigtig forkæmper for indførelsen af direkte spil mellem Jägersro Galopbane og Täby Galopbane i Stockholm.

Jan er stadig stærkt involveret i sporten, idet han er medlem af bestyrelsen i Blommeröd Galopselskab, som arrangerer araber galop. Hertil kommer et stærkt engagement både som opdrætter og ejer af adskillige heste i træning, både i Sverige og i Danmark.
Ulla di Stefano

Ulla di Stefano

Ulla di Stefano har haft egen forretning gennem mange år, herunder frisørsalon og make-up forretning.  Ulla er registreret ejer af Celestine Stamp, som vandt sidste løbsdag i 2006, og partejer på adskillige heste. Ulla kommer jævnligt på Klampenborg Galopbane, hvor hun indtager sin faste plads i Den Kongelige Restaurant, gerne med en stak spillekuponer ved sin side, hvor hun spiller i det små. Tyrkiet er også en vigtig del af Ullas liv, idet hun har en lejlighed der, ligesom hun i øvrigt holder af at rejse.

 

Til toppen