Kamerasvigt - om billedet der forsvandt

Månedens emne - marts 2009. Tekst: Ole Henrik Sørensen


Medlemmer af: Club Renaissance Racing. Fra venstre:
		Kirstine Louise Juncher, Kirsten Juncher, Jørgen Finn Nielsen, Ditte Parfalk, Jan Rasmussen. Rolf Parfalk og Ole Henrik Sørensen mangler

Familiemedlemmer af Club Renaissance Racing samlet
ved den gamle tribune på Klampenborg Galopbane
mens de venter på et af dagens højdepunkter.

Dagens billede

Dagens billede får ingen nogensinde at se. Det skulle være: Eko Renaissance i fuld galop sammen med dens ’fosterbror’ Eko Tut Ank Amon. Og det tæt på. Vi er tre kameraer: Ditte Parfalk, Stine Juncher og mig. Alle digitaliseret, og med linsen finpudset. Jan Rasmussen assisterer med sit nærvær alene.

Det er første gang familien omkring Eko Renaissance er samlet. Ditte og Rolf Parfalk fra Sverige, Jørgen Finn Nielsen og Jan Rasmussen fra Klampenborg og omegn. Og så os selv, Kirsten, Stine og Ole, en lille familie i familien. Bent Olsen, overfaderen, er lige vendt hjem fra London, med endnu en hest i lommen – et Green Desert afkom, en uhyggelig konkurrent til hele bundtet af unge to-årige heste i Bents stald, at dømme efter pris og stamtræ.

Tæt på hestekræfterne

Nok knipser vi løs under hvælvingerne på den gamle tribune ud mod grønsværen, men det er på lang afstand af motivet. Vi savner et fartbillede, ét hvor vi er tæt på hestekræfterne, og kan ikke nøjes med endnu et billede af hest og rytter i det fjerne. Vi må derfor ud på banen, da Bent annoncerer, at dagens højdepunkt indfinder sig om et øjeblik med de to unge banditter i fuld galop.

Vi overvinder besværet med at kravle under den ene bjælke efter den anden for at komme så tæt på banen som muligt, og frem til den yderste af dem. Vi drøfter om vi vil skræmme hestene med vores nærvær. De er trods alt uvante med tilskuere. Sæt vi er vidne til en vilddans frem for en smuk galop, når dyrene nærmer sig i raketfart?

Drengene i slow-motion

Kameraet stiler mod fart!

Simpel opgave

Vi småsnakker. Opgaven er dog simpel. Det er bare at klikke, når ’drengene’ kommer. Med tre kameraer kan det næsten ikke gå galt, selv om vi enige om at digitale kameraer ikke er det bedste til opgaven. Under snakken lyder med ét lyden af hove og ti dampmaskiner. Jamen, de var da derovre for sekunder siden, og nu allerede her, når jeg at tænke! Klik, klik, klik og klik.

Stilheden breder sig efterfølgende. Mit kamera viser en tør, doven græsmark, der kun venter på at grønnes. Dittes har indfanget Jans pæne frakke. Jan har lyst til at synke ned i græsset, fordi han læner sig frem, netop som Ditte skyder fra sig. Jeg bebrejder mig selv som den amatørfotograf jeg er, og er alligevel ikke overrasket over resultatet. Kameraet er elendigt, og jeg er en person, der næsten altid er for langsom på tangenterne. Kun Stines billede smager lidt af fugl. Se neden for.

Dagens billede

Dagens billede! Foto: Stine Juncher

Det fortabte skal genvindes

Trøst kan man altid finde! Et ikke-eksisterende billede står stærkt i erindringen, vil jeg påstå. Det fortabte billede er lagret i øverste etage som et smukt øjeblik på tæt hold af dampmaskinerne, krydret med nærvær sammen med Ditte, Jan og Stine. Det kan alligevel ikke fotograferes!

Hvad vi tabte på banen, får vi i løbet af formiddagen igen med ’stillebilleder’, hvor de to krikker synes at nyde al den opmærksomhed vi tildeler dem på den første af forhåbentlig mange lørdage i 2009.

Eko Renaissance og Eko Tut Ank Amon med 
jockeylærlingene Danny Patil og Nicolaj Stott

Alle drengene poserer. Fra venstre: Danny Patil med Eko Tut Ank
Amon
og Nicolaj Stott med Eko Renaissance. Foto: Stine Juncher


Ditte Parfalk med Eko Renaissance

"Stor dreng", synes Ditte Parfalk at sige til Eko Renaissance kort
efter dagens opvisning i galop.


Familien samlet til middag på La Sirena, Charlottenlund

'Et andet højdepunkt på dagen: 'Familien' samlet til middag på
"La Sirena", Charlottenlund